Blog https://onlineexcelcursus.nl Sat, 13 Jul 2024 08:27:28 +0000 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Rekenen met werkdagen / vakantiedagen https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/rekenen-met-werkdagen-vakantiedagen https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/rekenen-met-werkdagen-vakantiedagen

Vanuit de 'bouw hoek' kreeg ik een vraag of het mogelijk was om aan de hand van een startdatum, een aantal werkbare dagen en een lijstje met feestdagen bij ingave van een datum in cel A de berekende einddatum van het project in cel B te krijgen.

Hiervoor bestaat in Excel de handige functie =WERKDAG. 

Download hier het voorbeeld Excel bestand

In cel B1 zetten we de startdatum.

In cel B2 het aantal werkbare dagen.

In G2:G20 een lijstje met feestdagen.

Rekenen met werkdagen project bouw

Reken einddatum project uit

 

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Thu, 03 Jan 2019 17:51:37 +0000
Excel toernooi schema https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/excel-toernooi-schema-2 https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/excel-toernooi-schema-2

Het organiseren van een toernooi is altijd een flinke klus, het indelen van de poules / teams, bepalen van de puntentelling, etc.
Excel kan hier een handig hulpmiddel bij zijn maar vaak is het last om 'ergens te beginnen', gelukkig is er op internet al veel te vinden wat met een beetje knutselen aan kan sluiten bij jouw toernooi.

In de tips en trucs categorie staan wat voorbeeld Excel bestanden* voor toernooien, gebruik het contactformulier als je er niet uit komt of een variant met meer / minder teams / poules nodig hebt.

Downloads

LET OP: in Firefox 'rechts klikken' en 'koppeling opslaan als' kiezen!

2 poules 4 ploegen voorronde en finale rondes

2 poules 5 ploegen voorronde en finale rondes

2 poules 6 ploegen voorronde en finale rondes

4 poules 4 ploegen Uit en Thuis

4 poules 5 ploegen - nummers 1 en 2 gaan naar de kwartfinale

4 poules 5 ploegen - nummers 1 en 2 gaan naar de finaleronde nummers 3 en 4 naar de troostfinale

4 poules 4 ploegen - nummers 1 en 2 gaan naar de kwartfinale


Updates:

Toernooi 5 poules 5 ploegen finale ronde beste nummers 1

Toernooi 5 poules 5 ploegen voorrondes en finales beste nummers x

4 poules 4 ploegen aangepaste kruis finales SAEN toernooi

Toernooi 4 poules 8 ploegen

Toernooi 4 poules 6 ploegen - kwartfinale - halve finale - finale

Toernooi poule van 2 X 5 en 1 x 1 ploegen, halve finales 3 nummers 1 en beste nummer 2

De laatste tijd heb ik op verzoek de bovenstaande bestanden omgebouwd. Vaak worden er alleen poule wedstrijden gespeeld zonder finales, er was een verzoek voor 5 poules met een finale poule voor de beste nummers 1 en ik had zelfs een toernooi van het ministerie van Economische zaken waarbij op basis van de uitslagen in de 5 poules er 5 finale poules gespeeld werden waarin de beste nummers X tegen elkaar uitkwamen!
Voor de organisatie van het SAEN toernooi, een groot bedrijventoernooi in Noord Holland heb ik de kruis finales iets aangepast naar:

  • n1 1 poule 1 tegen nr 2 poule 3
  • nr 1 poule 2 tegen nr 2 poule 4
  • nr 2 poule 1 tegen nr 1 poule 3
  • nr 2 poule 2 tegen nr 1 poule 4

Leuk om te zien dat de Excel op een 65 inch scherm getoond werden tijdens dat toernooi en zo de sponsoren ook goed in beeld kwamen:

https://www.facebook.com/Saentoernooi

Excel Toernooi schema 1

Een toernooi schema in Excel met 4 poules en m.b.v. VBA een demo van de uitslagen en stand van iedere poule.

Toernooi Schema 4 Poules Excel

Het 4 poules /  4 ploegen bestand is aangepast dankzij feedback van de organisatie van het saentoernooi, het grootste bedrijven toernooi van Noord Holland (http://saentoernooi.nl/wedstrijdschema-2014.html). Aanpassingen nodig? stuur een mail en ik regel het!

 

 Bekers algemeen

Gelijk bekere en vaantjes regelen? Keuze uit vele tientallen modellen,voor een blijvende herinnering aan uw toernooi!

Klik hier!

 

Voor de toernooi winnaars:

{loadposition intoernooi}

 

Uitleg formules

Het aantal punten wordt gesplitst in punten voor de thuis spelende ploeg (kolomY) en punten voor de uitspelende ploeg (kolom AA) berekend na het invullen van de uitslagen m.b.v. de formule (bij de thuis spelende ploeg):
=ALS(U13="";"";ALS(U13>W13;3;ALS(U13=W13;1;0)))  = Als U13 niet leeg is en U13 is groter dan W13 dan 3 punten anders als U13 gelijk is aan W13 1 punten anders 0 punten

Kolom H geeft de doelpunten voor aan m.b.v. de formule: =SOM.ALS($G$13:$L$22;B6;$U$13:$U$22)+SOM.ALS($N$13:$S$22;B6;$W$13:$W$22)
Wat doen we hier? We maken een som van de eventuele doelpunten in U13 t/m U22  als de naam uit de cel B6 (in dit geval Schoonhoven E1) in het bereik G13:L22 voor komt. Omdat dit de formule is voor alleen de thuiswedstrijden willen we de doelpunten in de uitwedstrijden hier ook bij optellen. We doen dit door hetzelfde trucje uit te halen maar nu de som van W13 t/m W22 te nemen als Schoonhoven E1 in het bereik N13:S22 voor komt.

Absolute en relatieve formules

Ik laat de $ tekens even weg, wat doen deze? ze maken de formule absoluut, als we SOM.ALS(G13:L22;B6;U13:U22) zouden hebben staan dan werkt dit ook, alleen als we dan de formule 'door kopiëren'  dan verandert Excel alle celverwijzingen afgestemd op 'waar we de nieuwe formules plakken. Dit willen we niet want dan kloppen onze formules niet meer, we willen steeds blijven zoeken in G13 t/m L22 en de waarden optellen in U13 t/m U33. Cel B6 mag wel wijzigen als we de regel 1 regel naar onderen kopiëren dus daar zetten we geen $ tekens omheen.

 Berekening aantal punten

=(K6*3)+L6+(H6*0,001)-(I6*0,0001)
De berekening van het aantal punten, bijvoorbeeld in cel J6 pakt het aantal winstpartijen  uit K6 en vermenigvuldigd dit met 3, telt het aantal gelijke spelen (H6) erbij op en neemt het doelsaldo mee als waardering (Gescoorde doelpunten uit H6 * 0,001 minus tegendoelpunten uit I6 * 0,001).

Aantal winst / gelijk / verlies

 Het aantal gewonnen wedstrijden voor schoonhoven E1 in de kolommen K wordt berekend met de volgende formule:
=SOMPRODUCT(($G$13:$L$22=B6)*($Y$13:$Y$22=3))+SOMPRODUCT(($N$13:$S$22=B6)*($AA$13:$AA$22=3))

Als de waarde uit de cel B6 (Schoonhoven E1) in het bereik G13 t/m L22 voor komt vermenigvuldig deze dan met de corresponderende waarde in ceel Y13 t/m Y22 waar de celwaarde 3 is.
Klinkt lastig maar hier staat zoveel als 'tel in het bereik thuisploegen van groep A alle vermeldingen Schoonhoven E1 op waar er 3 punten zijn behaald voor een overwinning!

Het deel na de + rekent hetzelfde uit voor het bereik waar Schoonhoven E1 de uitspelende ploeg was.

Berekening stand

De kolom stand geeft de positie aan van de ploeg, we doen dit met de formule: =RANG(J6;$J$6:$J$10;0)
De Excel help zegt over de rang functie: Berekent de rang van een getal in een lijst getallen.
In cel J6 staat het aantal punten wat Schoonhoven E1 gehaald heeft, daarna komt de lijst (met punten voor alle ploegen) J6 t/m J10. De functie Rang() geeft aan op welke plek het puntenaantal van Schoonhoven E1 recht geeft.


10 seconden demo

De 10 seconde demo start je door (bovenste afbeelding) de knop 'score demo' in te drukken (hiervoor moet je wel het bestand met macro's starten!), deze laat ieder werkblad E-Groep-1, E-Groep-2, etc 10 seconden in beeld mb.v. de macro ShowTime:

Sub ShowTime()
'
' ShowTime Macro
   
Application.DisplayFullScreen = True
Dim gestopt As Boolean

Do While gestopt = False
    Sheets("E-GROEP-1").Select
    Application.Wait DateAdd("s", 10, Now)
    Sheets("E-GROEP-2").Select
    Application.Wait DateAdd("s", 10, Now)

    Sheets("E-GROEP-3").Select
    Application.Wait DateAdd("s", 10, Now)
    Sheets("E-GROEP-4").Select
    Application.Wait DateAdd("s", 10, Now)
Loop

End Sub

Deze macro zet FullScreen aan en toont dan (totdat de gebruiker op ESC klikt) 10 seconden iedere sheet die hier vermeld staat:

Poule Demo

* Excel schema's zijn niet zelfgemaakt maar gevonden op het internet en in detail aangepast. Auteurs zijn onbekend, neem contact op via het contactformulier als u meent dat het formulier onterecht op onlineexcelcursus.nl staat

Overigens kun je voor een gewoon schema waarbij je meerdere ploegen 1x tegen elkaar wilt laten spelen (zgn. Round Robin principe) ook een generator gebruiken zoals op:
http://oxfordcroquet.com/manage/roundrobin/index.asp

{loadposition sportprijs}

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Sat, 13 Apr 2013 18:25:13 +0000
Vergeet Verticaal Zoeken. Hallo Index – Vergelijken! https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/vergeet-verticaal-zoeken--hallo-index-vergelijken https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/vergeet-verticaal-zoeken--hallo-index-vergelijken

Bijna iedere Excel gebruiker werkt met de functie verticaal zoeken. We zoeken 1 waarde op basis van 1 zoekwaarde. Een omzet op basis van een klantnummer of een saldo op basis van een grootboekrekening. Daar houdt het normaal gesproken op! Willen we de omzet van b.v klant 100 zoeken in 1000 regels met waarbij de er ook een jaartal bij de regel vermeld staat (2015, 2016) dan schiet verticaal zoeken normaal gesproken tekort. Natuurlijk kun je hulp kolommen gebruiken waarbij je in 1 cel  klant 100_2015 / 100_2016 zet en ga je dan ook zoeken op deze combinatie maar dat wordt zo’n ‘geknutsel’. Een andere beperking van verticaal zoeken is ook dat je allen maar naar rechts kan zoeken, je vindt een klant en kan alleen waarden aan de rechterkant van het klantnummer retourneren.. Vergeet verticaal zoeken!

Ik ga jullie een mooier, sneller en krachtiger alternatief tonen!

De functie INDEX() in combinatie met vergelijken(). Lijkt lastig maar als je hem snapt dan valt dat reuze mee en heb je er verschrikkelijk veel plezier van . Ik start met een Excel tabblad STAMDATA waarin ik voor de verschillende DELI bedrijven kan opgeven welke software paketten ze in gebruik hebben, voor welk boekjaar / welke maand en wat voor tarief er aan dat pakket hangt. Het origineel wat ik gemaakt heb ziet er iets anders uit maar ik hou de namen even algemeen (aantallen / tarief is ‘fictief’):

Functie Index Vergelijken

In mijn tabblad INVOER wil ik iedere maand een opgave kunnen doen van het aantal pakketten in gebruik bij de bedrijven waarbij ik wil dat het tarief wat berekend wordt voor het software pakket uit het tabblad STAMDATA wordt opgehaald op basis van bedrijf, boekjaar maand en menuitem_code uit het tabblad STAMDATA. Ga daar maar eens verticaal op zoeken :)

Index vergelijken

De hele formule om dit voor elkaar te krijgen is:

{ =INDEX(STAMDATA!$A$3:$E$5001;VERGELIJKEN(1; (B2=STAMDATA!$B$3:$B$5001) * (D2=STAMDATA!$A$3:$A$5001) *  (A2=STAMDATA!$D$3:$D$5001) *  (C2=STAMDATA!$C$3:$C$5001);0);5;1)}

In eerste instantie denk je (dacht ik) dan ‘laat maar, dat kwartje blijft bij mij niet hangen, ik ga het niet eens proberen..’
Dit valt mee, eigenlijk kun je ze uit elkaar trekken.

Je hebt een INDEX deel: {=INDEX(RANGE UIT STAMDATA WAAR IK WAT UIT WIL HALEN;  ‘HIER ZOEK IK DE REGEL IN STAMDATA DMV VERGELIJKEN’   ;5 (e kolom uit stamdata);1)}

En een VERGELIJKEN deel: {=VERGELIJKEN(1; (B2=STAMDATA!$B$3:$B$5001) * (D2=STAMDATA!$A$3:$A$5001) *  (A2=STAMDATA!$D$3:$D$5001) *  (C2=STAMDATA!$C$3:$C$5001);0)}


LET OP DE RODE {} om de functies geeft aan dat we te maken hebben met een zgn. MATRIX functie. Je kunt deze haakjes niet intypen maar je moet bij het afsluiten van je functie de toesten CTRL-SHIFT-ENTER gebruiken. De {} worden er dan automatisch omheen gezet.

Zonder {} is je functie nutteloos!


 

Zet ik alleen de functie vergelijken in een cel:

Dan krijg ik, mits alle zoekwaarden gevonden worden een 1:

Verander ik even cel B2 naar 2020, een boekjaar waarvan ik nog geen tarieven heb opgegeven in het tabblad stamdata dan krijg ik een fout:

Als je verticaal zoeken gebruikt dan begrijp je wel dat je de 5e kolom opvraagt uit STAMDATA!$A$3:$E$5001.

Hier raken we echter wel de beperking van verticaal zoeken, want waar we bij verticaal zoeken alleen naar rechts kunnen, kunnen we hier ook de 0e of 1e kolom terugvragen c.q. naar links ‘zoeken’.

In het voorbeeld hieronder is goed te zien wat de functie vergelijken doet, hij zoekt een ‘match’ tussen de waarde in B2 (2017) met een cel in STAMDATA!B3:B5001 en een match tussen D2 (OFFICE)  met een cel in STAMDATA!A3:A5001,

A2 (BHP) moet matchen met een cel in STAMDATA!D3:D5001 en als laatste moet C2 (MAAND) matchen met een cel in STAMDATA!C3:C5001.

Vergeet verticaal zoeken, gebruik index vergelijken!

Aan ALLE voorwaarden moet dus worden voldaan, anders krijgen we een foutmelding!

Voorbeeld Index vergelijken

Download de voorbeeld file HIER!

 

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Tue, 20 Sep 2016 19:28:37 +0000
Validatie alfanumerieke tekst in Excel (zonder VBA) https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/validatie-alfanumerieke-tekst-in-excel-zonder-vba https://onlineexcelcursus.nl/home/excel-tips-trucs/alle-excel-versies/formules/validatie-alfanumerieke-tekst-in-excel-zonder-vba

Ik kreeg een interessante vraag hoe je gegevensvalidatie op een cel kan toepassen zodat er alleen alfanumerieke tekens A-Z / 0-9 zijn toegestaan. Waarschijnlijk zijn er meer wegen die naar Rome leiden maar dankzij de handige Excel functie vertaal site https://nl.excel-translator.de/translator/ kwam ik op de volgende Nederlands formule:

=ISGETAL(SOMPRODUCT(VIND.SPEC(DEEL(A1;RIJ(INDIRECT("1:"&LENGTE(A1)));1);"0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ")))

Hoe pas je dit toe?

Ga in het lint naar het tabblad 'Gegevens', kies 'Gegevensvalidatie' (A), 'Aangepast' (B) en copy & paste bovenstaande functie in het 'formule' vak (C).
In mijn voorbeeld wil ik dus de tekst in cel A1 valideren. Is het een andere cel, pas dit dan aan!

Gegevensvalidatie alfanumerieke tekst

Waarden zoals AB1234 worden nu geaccepteerd, A!BCD wordt geweigerd:

Gegevensvalidatie alfanumeriek

 

Download het voorbeeld bestand hier

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Mon, 28 Aug 2017 18:49:04 +0000
Nieuwe Excel instructie video's https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/nieuwe-excel-instructie-videos https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/nieuwe-excel-instructie-videos

3 van onze nieuwste gratis 90 seconden Excel video's.
Korte filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je meer uit Excel kan halen.

{youtubegallery=Frontpage,Simple Grid - Default}

Ga voor meer Excel E-learning naar de video galerij

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Wed, 06 Feb 2013 06:07:17 +0000
Gratis cursus excel 2013 https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/gratis-cursus-excel-2013 https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/gratis-cursus-excel-2013

Online Excel Cursus heeft momenteel een hele leuke actie via 'Learn it'. Een gratis online cursus Excel 2013 van 6 lessen!

Deze Excel 2013 cursus is een online cursus om kennis te maken met de vele mogelijkheden van Excel 2013. U leert in zes lessen hoe u een Excel werkblad kan opmaken, hoe u eenvoudig calculaties kunt maken, data kan sorteren of filteren en formules en grafieken kan maken, waarmee u vriend of collega kan verbazen!

Omdat de cursus is opgebouwd m.b.v. alledaagse praktijk voorbeelden is hij erg toegankelijk en wordt leren weer leuk!

KLIK HIER!

 

LearnIt heeft natuurlijk ook een uitgebreide range aan betaalde cursussen (o.a. E-learning) op ieder niveau, twijfelt u aan uw kennisniveau? Ze hebben ook een hele handige cursuswijzer!

 

 

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Thu, 12 Feb 2015 21:23:36 +0000
Wat kan ik met Office 365 https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/wat-kan-ik-met-office-365 https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/wat-kan-ik-met-office-365

Voorbij zijn de dagen van het kopen van dozen met Office-software. Microsoft zet in op het het abonnement model, waarbij we kleine bedragen per maand / jaar betalen voor langere tijd in ruil voor steeds verse functies en diensten geleverd via het internet.

Office 365 altijd en overal beschikbaar

Waarom zou ik mijn vertrouwde pc versie inruilen voor een Office 365?

  • Office 365 is beschikbaar waar en wanneer u het nodig hebt, thuis, vakantie, hotel, trein? Het maakt niet uit waar u bent!
    PC, tablet, telefoon? Het maakt niet uit met welk device u aanmeldt!
  • Office365serviceswerken gemakkelijk samen. Communicerenmet instantmessaging, toont de aanwezigheid van uw vrienden en collega'sreal-time, videoconferencing, en desktopsharing-bereikbaarvanaf alle vertrouwdeOffice-toepassingen.
  • Eenvoudig te installeren, minder storings gevoelig dan de pc versies en Office 365is ook ontworpen voor professionalsenkleine bedrijven ommeteen aan de slag te kunnen. Alsdeze bedrijvenniet over 'in-house'IT-personeel beschikken, geen probleem!Het opzetten van nieuwegebruikers en huntoestemmingniveausis in een handomdraai geregeld.
  • Office365betekent dat er geenverrassingen. Met een duidelijketechnologische enfunctionelroadmap en automatische updates biedt Office365 in de cloud u de nieuwste techniek en de hoogste betrouwbaarheid!

Wat kost het?

Office 365 kost op het moment van schrijven 10 € per maand betalen voor het recht om het te installeren op een maar liefst vijf computers. Voor dat geld geeft Microsoft tevens elke gebruiker op uw Office 365-account maar liefst terabyte aan Microsoft OneDrive cloud storage. Dus 5 terabytes online, plus al die Office-software.

In vergelijking met de online concurrentie heeft Office 365 meest krachtige functies, variërend van Excel macro's naar Word mail-merge trucs.

Web versies

Zodra u zich aanmeldt op onedrive met een Microsoft-account, kunt u overigens al gebruik maken van een gratis web versie en documenten, spreadsheets en presentaties bewerken, je krijgt zelfs 15 GB gratis online opslagruimte.

In de Web-versies ontbreken wel veel functies die in de normale Office 365 zitten. U kunt bijvoorbeeld geen tekstvak niet maken in Word, of 3-D grafieken in Excel, bijvoorbeeld. Maar ze voelen zich als de klassieke programma's en beter presteren als het gaat om het opslaan van bestanden online en samenwerken met collega's.

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Fri, 21 Nov 2014 06:33:04 +0000
Maak de mooiste Excel demo's en trainingen met Easy Sketch Pro 2 https://onlineexcelcursus.nl/k2/blog/maak-de-mooiste-excel-demos-en-trainingen-met-easy-sketch-pro-2 https://onlineexcelcursus.nl/k2/blog/maak-de-mooiste-excel-demos-en-trainingen-met-easy-sketch-pro-2

Ik gebruik sinds kort voor mijn Excel demo's Easy Sketch Pro, een geweldig programma! Kijk hier

Als je echt indruk wilt maken met je demo is dit het stukje (goedkope) software wat je nodig hebt! Op het werk gebruik ik het regelmatig om korte en inspirerende instructie filmpjes te maken. Easy Sketch Pro 2 komt met een groot aantal sketch plaatjes, netjes verdeeld in categorieën. Zet de plaatjes of achtergrond video en tekst neer per scene en kijk hoe alles real-time getekend wordt!

 

 

Categorieën

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Fri, 07 Nov 2014 21:36:18 +0000
Excel training https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/excel-training https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/excel-training

Excel trainingen worden al jaren gegeven waarbij er vaak een onderscheid gemaakt wordt tussen trainingen voor beginners en trainingen voor gevorderden. Waren er in de begintijd van Office nog veel beginners, nu focussen de trainingen zich meer op het aanstippen van nieuwe functionaliteit die nieuwe Excel versies brengen.

Laat ze versteld staan
Vaak treedt ‘het WOW effect’ op bij het zien van de nieuwste snufjes zoals bijvoorbeeld bij de slicer en de sparklines van Excel 2010, maar ook het tonen van voorwaardelijke opmaak of de uitleg van een ‘simpele’ verticaal zoeken formule kan bij sommige mensen nog een WOW uitdrukking op het gezicht brengen. Een training is altijd effectief, het trekt een groep medewerkers uit de dagelijkse business om hun kennis te vergroten zodat ze de volgende dag en de dagen daarop productiever om kunnen gaan met hun dagelijkse tools!

Het leuke is dat ze na de cursus automatisch deze kennis verspreiden onder collega’s die de cursus niet gevolgd hebben of onder vrienden en familie, ze willen zelf een WOW effect veroorzaken.

De kosten van een Office cursus betalen zich dubbel en dwars terug!

Kijk op onze overzichtspagina's voor een vergelijking tussen de verschillende cursus aanbieders

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Sat, 02 Feb 2013 16:15:58 +0000
Haal meer uit Excel https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/haal-meer-uit-excel https://onlineexcelcursus.nl/home/blog/haal-meer-uit-excel


Wist u dat de gemiddelde Excel gebruiker maar een heel klein deel van de beschikbare functionaliteit van Excel gebruikt?
Terwijl bedrijven op jaarbasis duizenden euro’s uitgeven aan Office upgrades en licenties is het in de dagelijkse praktijk vaak zo dat Jannie van de verkoop binnendienst in Excel 2010 dezelfde handelingen uitvoert als dat ze in Excel 97 deed.

Ok, haar werkbladen ‘smoelen’ nu wat meer en ze drukt op wat andere knoppen waar ze overigens bij elke versie upgrade weer een tijdje aan heeft moeten wennen en wat haar in die periode wat minder productief maakte maar ze weet nu in de laatste versie ook weer hoe ze de verkopen onder elkaar moet zetten en op moet tellen…
Het management is hier vaak niet van op de hoogte, op de golfbaan lacht men schamper als men hoort dat bedrijf X nog werkt met een oude Officeversie. Iedereen werkt bij ons met Office 2010 roepen ze dan ‘stoer’.

 

Durf-te-leren


Pak die ‘Competitive Edge’ als werknemer of werkgever en geef je Excel kennis een ‘boost’!

 

 

]]>
info@dolesoft.com (Mike Dole) Blog Sat, 02 Feb 2013 16:15:27 +0000